» . |
پیغام مدیر : م. ر. الف
خدایا چنان کن که سرانجام کار تو خوشنود باشی وما رستگار .
اخبار ایران
اخبار ورزشی
خلاصه روزنامه ها
عکس های اتفاقی
گزارش های اجتماعی
اخبار روستای پهنا یی
اخبار سده (آرین شهر )
اخبار شهرستان سربیشه
اخبار شهرستان درمـــیان
اخبار شهرستان بشرویه
اخبار شهر خوسف
اخبار شهر زهان
اخبار شـــــــــــهر اسفدن
اخبار شــــــــــهر شوسف
اخبار شـــــــهرستان قاین
اخبار شهرستان حاجی آبادزیرکوه
اخبار شهرستان نهبندان
اخبار شهرستان فردوس
اخبار شهرستان سرایان
اخبار شهرستان بیرجند
اخبار شهرستان خضری (نیمبلوک)
اخـــباراســتان
مســئولین استانی و شهرستانی
فن آوری اطلاعات
مطالب مذهــــــبی
مـــــــــناسبت ها
گزارشهای بهداشتی
حوادث گوناگون در گوشه وکنار جهان
آرشیو گذشته اخبا ر بین المللی
آرشیو گذشته شـــهرستان قـــاینات
آرشیو گذشته ایران و استان خراسان جنوبی
آرشیو گذشته شهرستان های خراسان جنوبی -1
آرشیو گذشته شهرستان های خراسان جنوبی -2
گزارش فعالیتهای نماینده قاینات حاج آقا قـــربانی
با این دامنه راحت با قاین نیوز ارتباط برقرار کنید
اخبار بین المللی
خبرگزاریهای داخلی
ارتباط با مدیر قاین نیوز
اخبار شهر مود
اخبار شهر اسدیه
برای جستجو در همین صفحه وبلاگ واژه کلیدی مورد نظرتان را وارد کنید :
بازدید امروز: 32 نفر
بازدید دیروز: 231 نفر
کل بازدید: 837119 نفر
گزارش اجتماعی :
مجید زندی
هر کاری در ابتدا سخت و با مشکلاتی همراه است چه می خواهد تجارت و صنعت باشد و چه می خواهد کسب دانش و یا آغاز زندگی جدید و مهاجرت و حتی استقلال خواهی و استقلال طلبی باشد. و برای کودکی که می خواهد برای اولین مرتبه گامی رسمی به بیرون از خانه بگذارد و خود را به محیط جدید مدرسه برساند و ساعت ها در آنجا به سر برد یقینا سخت و تحمل آن سنگین است مگر آنکه ...
اولین شرط عادی بودن این لحظه برای دانش آموز کلاس اولی نوع تربیت خانوادگی است تربیتی که در دوران آغاز مرحله جدید زندگی به کمک نوآموز و خواسته های او می آید. کودک سال اولی در روزهای آغاز سال تحصیلی خصوصا اولین روز مدرسه سئوال های فراوانی در دل دارد که دوست دارد پاسخی قانع کننده برای هر یک از سئوالات خود داشته باشد سئوالاتی از قبیل اینکه اصلا چرا باید خانه را ترک کند چرا باید از والدین جدا شود بیرون منزل اگر با مشکل مواجه شود آن را با چه کسی در میان بگذارد آیا معلم و همکلاسیها او را خواهند پذیرفت و او را دوست خواهند داشت آیا رفتار مدیر مدرسه همانند پدرش دوستانه و صمیمی خواهد بود آیا می تواند معلم خود را جای مادرش بگذارد یا اینکه معلم او می خواهد جای مادرش باشد و...انبوه سئوالات فراوانی که همانند نبض کودک در ذهنش ضربه می زند و اگر نتواند برای هر یک از سئوالات پاسخ روشن و شفاف دریافت کند ترس شدید به و غیر منطقی سراسر وجودش را خواهد گرفت . ...
در این لحظات کودک نوپای حاضر در مدرسه هیچگاه ظواهر زیبا را نمی نگرد ظواهر زیبا هنگامی برایش جاذبه خواهند داشت که در دل به سئوالات اساسی خود پاسخ گفته باشد و اگر قانع نشود آن را در قالب دل درد سردرد حالت تهوع و... به گریه ختم می کند گریه ای که هیچگاه تمام نخواهد شد مگر اینکه از آن محیط خارج شود و پا به خانه بگذارد.
البته همه این موارد ممکن است برای همه بچه ها رخ ندهد ولی بی شک اولین روز مدرسه برای همه با اهمیت است حساسیتی که حتی در سایر پایه های تحصیلی می تواند مبنای حرکت دانش آموز در طول سال تحصیلی قرار گیرد.
با همین دیدگاه است که کمتر کسی را می توان سراغ گرفت که اولین روز مدرسه را به خاطر نداشته باشد ممکن است این اولین روزها در پایه های دیگر حتی دوران راهنمایی و دبیرستان به دلیل عادی بودن شرایط حضور در مدرسه فراموش شود اما کلاس اول دبستان را نمی توان از خاطره ها پاک کرد حتی اگر 70 ـ 80 سال از عمر آدمی گذشته باشد .
این شرایط سبب شده تا کارشناسان حساب ویژه ای برای اولین روز مدرسه باز کنند و برای شیرین کردن خاطره دانش آموزان در این روز مدارس هم جشن شکوفه ها را برپا می سازند و با کیک و شیرینی و آب میوه از این دانش آموزان پذیرایی می کنند; اما همچنانکه اشاره شد راه حل آن هنوز در دست خانواده هاست پدران و مادرانی که باید بدانند از ابتدا چگونه فرزندان خود را مستقل تربیت کنند که تغییر و تحولات و حتی ناملایمات زندگی آنها را از کوره به در نبرد و با شرایط روزگار بسیار عادی برخورد کنند.
در این زمینه خانم مریم سیف زرگر با 20 سال فعالیت در مقطع ابتدایی منطقه 12 می گوید : ورود به دبستان و نشستن بر نیمکت کلاس اول برای هر کودکی هیجان آور است تا جایی که خاطره آن سالها در ذهن انسان ها نقش بسته و آینده تحصیلی و حتی اجتماعی آنان را ترسیم می کند تا حدی که فرزندان ما از پدر مادر برادر خواهر و یا اطرافیان خاطرات زیادی درباره اولین روز ورود به کلاس اول می شنوند که آن ها را نیز برای رفتن به دبستان مشتاق می نماید.
وی با اشاره به این مساله که ورود به مدرسه و آغاز تعلیم و تربیت منشا تحولی بزرگ در زندگی کودکان محسوب می شود می افزاید : جوانه های آموزش و پرورش کودکان در بستر دبستان سر از خاک برآورده و ریشه می دواند و در این مرحله است که اهمیت آماده سازی کودکان برای قرار گرفتن در موقعیت مناسب تر برای ورود به این دوره آشکار می شود.
خانم سیف زرگر ادامه می دهد : کودکان برای نخستین بار از خانواده و محیط خانواده جدا شده و قدم های اولیه را برای استقلال برمی دارند عواطف و احساسات تازه ای را تجربه می کنند و با دوستان جدیدی آشنا می شوند می آموزند که به قوانین و مقرراتی خارج از خانه پایبند باشند و در تمامی این موارد تجربیات فراوان و تازه ای به دست می آورند.
این معلم مقطع ابتدایی می افزاید : در چنین شرایطی لازم است قبل از شروع دبستان حتی یکماه قبل برای او از مدرسه صحبت کنیم و در صورت امکان او را به مدرسه برده و با محیط و معلمان مدرسه آشنا نماییم و برای خرید وسایل مدرسه حتما کودک را به همراه خود برده و نظر او را برای تهیه وسایل جویا شویم و از خرید وسایل گرانقیمت خودداری نموده و با خرید وسایل ساده استفاده از آن را برای کودک تسهیل نمائیم .
وی تناسب کیف و کفش با جثه کودک را از لحاظ روحی و جسمی بسیار موثر می داند و می افزاید : کیف های بزرگ و سنگین و کفش هایی که پوشیدن آن برای کودک دشوار است در مدرسه برای او ایجاد مشکل می کند.
خانم سیف زرگر توصیه برای رعایت بهداشت فردی را هم ضروری می داند و می گوید : حفاظت از خود در راه و محیط مدرسه لازم است اما باید توجه داشت ایجاد استرس و اضطراب قبل از خارج شدن از منزل و سفارش های بیش از حد به کودکان موجب نگرانی کودک شده و او را از ورود به محیط بیرون از خانه و ورود به محیط دوست داشتنی مدرسه دلسرد می نماید. در کنار آن لازم است هنگام بردن فرزندتان به منزل حتما به موقع در مدرسه حاضر باشید تا برای او ایجاد اضطراب تشویش و ترس نکند.
وی می افزاید : اولیا باید سعی کنند در اولین روز مدرسه تمام وقت با خوشرویی با فرزند برخورد کنند زیرا در اولین روز مدرسه به صورت طبیعی بسیاری از کودکان ترس و هیجانات زیادی دارند که در رفتار آنها کاملا مشهود است لذا باید با تسلط بر رفتار خود این روز را برای دانش آموزان کلاس اول دبستان روزی به دور از تشنج و ناراحتی تبدیل نمایند.
این معلم با سابقه ادامه می دهد : اولیا باید فرزند خود را تشویق و ترغیب کنند تا احساسات و مشکلات خود را به طور آشکار با پدر و مادر و آموزگار در میان بگذارند و کاری کنند که از حمایت اولیا نسبت به خود اطمینان پیدا کنند.
وی می افزاید : در این روز و بقیه ایام تلاش کنند کودک را با ظاهری آراسته به مدرسه بفرستند و برای زنگ تفریح او خوراکی مورد علاقه و مناسبی تهیه و در کیف او قرار دهند و از دادن پول نقد به کودکان جدا خودداری کنند.
وی ادامه می دهد : باید برنامه رفت و آمد دانش آموز به مدرسه و کسی که مسئول این کار است را قبلا با او هماهنگ کرد و از او بخواهند طبق همان برنامه عمل نماید اولیا سعی کنند حتی الامکان این برنامه را تغییر ندهند.
وی می گوید : اولیا از یک هفته قبل از آغاز سال تحصیلی فرصتی فراهم کنند که عادات خوب خواب به موقع و به اندازه کافی (10 تا 12 ساعت در شبانه روز) و خوردن صبحانه را در کودک تقویت کنند تا از این طریق سلامتی روحی و آرامش کودک خود را همراه با شادابی صبحگاهی برایش به ارمغان آورند.
وی می افزاید : پس از شروع مدرسه هم لازم است به صورت عملی به کودک نشان دهیم که آموزش و یادگیری مطالب بسیار سرگرم کننده و لذت بخش است البته این کار را قبل از ورود به مدرسه هم با انجام کارهای مربوط به خود در منزل مانند بازی مرتب کردن وسایل اتاق خود نگهداری گیاهان و غیره باید تقویت و از آموزش خارج از تکالیف و دستورات معلم خودداری کرد.
خانم اقدس خورشیدی عین الدین با 20 سال سابقه تدریس در مقطع ابتدایی و به ویژه کلاس اول دبستان هم در این میان اولین برخورد مدیران ناظم و معلم مدرسه با دانش آموز را بسیار مهم و در علاقمندی دانش آموز به محیط مدرسه و معلمان اثرگذار می داند و می افزاید : جدا شدن از محیط منزل و گام گذاشتن در محیط مدرسه برای دانش آموزان کلاس اول شروع زندگی جدیدی به شمار می رود و می تواند یک عمر در ذهن دانش آموز ماندگار شود.
وی می افزاید : در اولین لحظات ورود دانش آموز به محیط مدرسه هرگاه معلم و مدیر و ناظم در ذهن او تعبیرات خاص خود را خواهد داشت که باید متناسب با روحیه دانش آموزان انجام شود در اولین لحظات اگر چه در مدرسه برنامه های خاصی برپا می شود که معاون مدرسه مجری آن است اما دانش آموز در همان لحظات اول دنبال معلم خود می گردد و دوست دارد کسی را که نام معلم بر خود دارد ببیند و این برخورد اول می تواند پیوند دهنده دانش آموز با معلم باشد.
وی می گوید : بدترین نوع برخورد مسئولان مدرسه با دانش آموزان کلاس اولی برخوردهای خشک اداری است زیرا این رفتار خشک محیط مدرسه و کتاب های درسی را برای دانش آموز خشک و کسل کننده خواهد کرد.
خانم خورشیدی ادامه می دهد : چون دانش آموز در منزل از جایگاه مناسبی برخوردار بوده و عزیز پدر و مادر خود بوده در محیط مدرسه هم دوست دارد این آقایی و عزت را برای خود داشته باشد و جایی خاص برای خود در دل اولیا مدرسه باز کند. در این شرایط است که دانش آموز احساس تعلق داشتن به محیط مدرسه را در دل خود زنده می سازد و به آن محیط علاقمند می شود.
وی می افزاید : خوشبختانه در سالهای اخیر با برگزاری جشن شکوفه ها و انتخاب معلمان علاقمند به کار و دانش آموزان برای کلاس اول دبستان تا حدود زیادی ترس از مدرسه از دل دانش آموزان رفته است اما این برخورد به شکل علاقمندی به محیط مدرسه و علاقمندی به درس خود را نشان می دهد که می تواند در آینده تحصیلی دانش آموزان اثر مثبت یا منفی بگذارد.
خانم خورشیدی می گوید : در این مقطع و البته برای هر مقاطع معلمان باید دانش آموزان را فرزندان خود بدانند و اگر این روحیه را در خود نمی بینند می توانند از تدریس در کلاس اول دبستان پرهیز نمایند زیرا کلاس اول سنگ بنای بقیه کلاس ها و مقاطع تحصیلی است .
وی می افزاید : در این دوره معلمان باید با شرکت در کلاس های آموزش تکمیلی نحوه برخورد با دانش آموزان را آموزش ببینند و شیرینی رفتار بچه ها با اولین مرحله ورود به مدرسه به هیچ وجه نباید به تلخی رفتار معلم ـ به هر دلیل ممکن ـ ادغام شود زیرا این نوع برخورد می تواند خاطر دانش آموزان را مکدر و نظر او را نسبت به محیط مدرسه منفی نماید.
این معلم مدرسه شاهد می افزاید : مناسب است معلمان روزهای اول را با بازی و شعرخوانی و قصه گویی دنبال کنند و مشارکت همه بچه ها برای انجام فعالیت های کلاس و ایجاد گروههای دوستی چند نفر می تواند کمک موثری به آغازی خوش در اولین روزهای مدرسه باشد.
آقای علیرضا رحیمی مدیرکل دفتر ابتدایی و پیش دبستانی وزارت آموزش و پرورش هم با اشاره به اینکه همه ساله برای آغاز خوش ورود به مدرسه جشن شکوفه ها برگزار می شود می گوید : در سال جاری به دلیل همزمانی آغاز سال تحصیلی با ایام عزاداری شهادت حضرت علی (ع ) و لیالی قدر جشن شکوفه ها به مناسبت میلاد مسعود امام حسن مجتبی (ع ) در روز 26 شهریور برگزار می شود .
وی می افزاید : این حرکت هم از این جهت که آثار جشن و سرور را در بچه ها زنده می سازد و هم اینکه پس از سه چهار روز به مدرسه بازمی گردند و در آن ایام هم چون ماه مبارک رمضان است و خانواده ها در مسافرت نیستند موعد مناسبی برای دانش آموزان پایه اولی خواهد شد.
وی ادامه می دهد : در سالهای اخیر 50 درصد از دانش آموزان پایه اول دوره پیش دبستانی را طی می کنند که خوشبختانه این دسته از دانش آموزان مشکل خاصی را برای ورود به پایه اول ابتدایی ندارند چون همه تحقیقات علمی هم نشان می دهد دانش آموزانی که کلاس های پیش دبستانی شرکت کرده باشند در جنبه های مختلف تحصیلی و اجتماعی جلوتر از بقیه دانش آموزان هستند و تعداد دیگری از دانش آموزان کلاس اول در کلاس های یکماه دو زبانه شرکت می کنند که به دلیل آشنایی با محیط مدرسه و سخن گفتن با زبان فارسی این دوره را در برخی از استانها می گذرانند که اینها هم معمولا مشکل خاصی ندارند.
آقای رحیمی می افزاید : در چنین شرایطی فقط حدود 40 درصد از دانش آموزان برای اولین بار به محیط مدرسه وارد می شوند و این دانش آموزان هم با توجه به تغییرات پیش آمده در زندگی خانواده ها معمولا مشکل خاصی ندارند و به ندرت دانش آموزانی پیدا می شوند که روز اول مدرسه با مشکلات عاطفی مواجه شوند.
وی می گوید : پیشنهاد ما به اولیا این است که از همین حالا با بچه های خود راجع به مدرسه صحبت کنند. لوازم مدرسه را با خوشحالی و دوستی برای آنها تهیه کنند و کیف و کفش و دفتر و مداد را با همراهی کودک خریداری نمایند تا خریدهای مشارکتی و جمعی را تجربه کنند.
مدیرکل دفتر ابتدایی و پیش دبستانی وزارت آموزش وپرورش می گوید : در این میان خود خانواده ها هم می توانند از خاطرات شیرین دوران کودکی و روزهای اول حضور در مدرسه برای بچه ها تعریف کنند تا این دسته از دانش آموزان برای حضور در مدرسه رغبت بیشتری پیدا کنند.
وی به آن دسته از اولیایی که فکر می کنند فرزندشان در اولین روز مدرسه دچار بی تابی شود توصیه می کند : در روزهای باقیمانده تا آغاز سال تحصیلی سعی کنند با فرزند خود به اطراف مدرسه کوچه و خیابان مدرسه و اگر توانستند داخل محیط مدرسه و کلاس ها بروند تابلو مدرسه را برای او بخوانند تا او با محیط مدرسه بیشتر آشنا شود و یکباره روز اول مهر با مساله جدایی از والدین مواجه نشوند.
وی می افزاید : توصیه دیگر من به اولیا این است که آن روز را تماما در اختیار دانش آموز باشند اگر شاغل هستند مرخصی بگیرند و برای بیرون آمدن از محیط مدرسه عجله نکنند چون این کار برای آندسته از دانش آموزانی که با جدایی از پدر و مادر نگران هستند مشکلات بیشتری ایجاد می کند و هنگام مرخص شدن از مدرسه هم حضور داشته باشند تا به همراه دانش آموز خود به خانه بروند. ضمن آنکه با مدیران هم هماهنگ شده که دانش آموزی که ناسازگار است لزوما او را برای همه ساعت ها نگه ندارند بلکه او را پس از یکساعت یا هر اندازه که به تشخیص ولی دانش آموز و معلم و مدیر باشد مرخص کنند و حتی مادر را در مدرسه نگه دارند که در عرض سه ـ چهار روز این مشکل رفع خواهد شد.
آقای رحیمی می افزاید : انتخاب دوست هم سن و سال که می خواهند در یک مدرسه یا یک کلاس درس بخوانند در این مراحل بسیار مفید است و خانواده ها می توانند میان همسایه ها و فامیل چنین دانش آموزانی را شناسایی کنند و دانش آموزان ناسازگار با محیط مدرسه را به همراه او به مدرسه بفرستند و یا با معلم ارتباط کلامی و تلفنی داشته باشند و دانش آموز با معلم آینده خود مراوده حضوری داشته باشد تا شرایط روز اول به طور کامل طبیعی باشد و دانش آموز احساس تنهایی نکند.
وی درباره وضعیت پیش دبستانی در سال تحصیلی جدید هم می گوید : آنچه که این روزها گفته می شود که پیش دبستانی در مدارس دولتی تعطیل شده اینگونه نیست . اگر چه این کار هم طبق قانون وظیفه مدارس دولتی نیست اما آئین نامه این کار هنوز به مدارس ابلاغ نشده و مدارسی که امکانات پذیرش دانش آموز را برای کلاس های پیش دبستانی داشته باشند امسال نیز پذیرش خواهند داشت .
وی می افزاید : صحبت بر این است که سرمایه ها و امکانات جدیدی برای این کار در مدارس صورت نگیرد و اولویت مدارس برای آموزش کودکان لازم التعلیم باشد و پس از ابلاغ آئین نامه جدید قرار بر این است که اگر مدرسه ای امکاناتی دارد همانند سال گذشته آن را در اختیار پیش دبستانی ها قرار دهد.
وی ادامه می دهد : در جهت مقابل هم توصیه های ما به شورای تعیین شهریه های پیش دبستانی در بخش غیرانتفاعی این بود که از تعیین شهریه های سنگین برای پیش دبستانی جلوگیری کنند و امکانات قبلی دولتی را در اختیار خانواده ها قرار دهند تا به خانواده ای اجحاف نشود.
وی می افزاید : اگر مدرسه ای امکاناتی دارد که می تواند آن را برای پیش دبستانی قرار دهد در این زمینه مانعی برای ثبت نام وجود ندارد و می توانند همانند سال قبل عمل کنند.
اولین روز حضور کودک در مدرسه آنچنان برای آماده سازی او برای قرارگرفتن در جامعه موثر است که می تواند مسیر زندگی او را تغییر دهد; مسیری که می تواند با عشق به مدرسه و یا تنفر از محیط درس و تحصیل همراه شود
خانم سیف زرگر معلم دبستان : صحبت از مدرسه برای دانش آموز کلاس اول حداقل یکماه قبل از آغاز سال تحصیلی باید آغاز شود اما نباید این یادآوری با اضطراب همراه گردد بلکه تمام زیبایی های محیط مدرسه باید برای دانش آموزان مطرح شود
خانم خورشیدی معلم دبستان شاهد حضرت زینب (س ) : هرنگاه معلم معاون و مدیر مدیر مدرسه در اولین روز مدرسه در ذهن دانش آموز تعبیری خاص و برای همیشه ماندگار خواهد شد همکاران فرهنگی می توانند از این فرصت محدود برای پیوند دائمی دانش آموز و مدرسه استفاده ببرند
آقای علیرضا رحیمی مدیرکل دفتر پیش دبستانی و ابتدایی وزارت آموزش و پرورش : به دلیل همزمانی آغاز سال تحصیلی مدارس با ایام عزاداری شهادت حضرت علی (ع ) و لیالی قدر جشن شکوفه ها امسال 26 شهریور در سراسر کشور برگزار می شود
کلاس های پیش دبستانی در آن دسته از مدارس دولتی که امکانات و تجهیزات و کادر آموزشی دارند همانند سالهای قبل تشکیل می شود ./ سایت بازیاب
لینک ثابت
نظرات شما ()
..: آخرین ارسال ها :..
13آبان روز دانش اموز مبارک
قاین : مراسم راهپیمایی روزجهانی قدس در شهرستان قاینات
[عناوین آرشیوشده]
کپی برداری از مطالب سایت فقط با ذکر منبع مجاز میباشد .
All Rights Reserved 2005-2010 © by
Qaennews.parsiblog.com
This Template Designed By Mohammad Bagheri | power ByParsiBlog
wwWw.Theam.TK -
wWw.TMPfa.TK -
wWw.MyBaran.TK